Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Γιώργος Αρώνης, υπέβαλλε την παραίτησή του από την κούρσα της διαδοχής για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Alpha Bank.

Ο κ. Αρώνης έχει ανακοινώσει την απόφασή του με επιστολή προς τα μέλη του Δ.Σ. της τράπεζας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στην επιστολή του αναφέρει ότι η εκλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου θα ήταν οριακή καθώς το αποτέλεσμα θα ήταν 6-5 ή και 7-4 και δεδομένης της ανάγκης για ενότητα στην τράπεζα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις και να επιτευχθεί η επάνοδος της τράπεζας σε αναπτυξιακή πορεία, ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα άφηνε βαθιά σημάδια στην τράπεζα.

Μετά την απόσυρση του κ. Αρώνη, το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφιοτήτων του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, Σπύρου Φιλάρετου και του οικονομικού διευθυντή Βασίλη Ψάλτη, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Μετά τη σημερινή εξέλιξη το πρόκριμα της διαδοχής θεωρείται ότι πηγαίνει στον κ. Ψάλτη, ο οποίος ήταν το φαβορί μαζί με τον κ. Αρώνη.