Μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή, ο κ. Μαρούσης είπε πως οι νέοι που ανέβασαν την ελληνική σημαία στην βραχονησίδα «Μικρός ανθρωποφάγος» ήταν τρία παιδιά που είχαν έρθει στο νησί για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα».

Ο ίδιος είχε ενημερωθεί για το περιστατικό από τα social media, όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός από το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας «απολύτως προκλητική και καταδικαστέα» τη δήλωσε Γιλντιρίμ.

Ο Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι κατέβασαν ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο δήμαρχος μαζί με κλιμάκιο του λιμενικού, βρίσκεται καθ’ οδόν προς το κοντινότερο σημείο των Φούρνων με τη συγκεκριμένη βραχονησίδα, προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί. «Δεν έχει γίνει αντιληπτό κάτι τέτοιο», σχολίασε εκπρόσωπος των λιμενικών αρχών των Φούρνων, σχετικά με την παρέμβαση της Τουρκικής ακτοφυλακής στο νησί..

Η συγκεκριμένη βραχονησίδα ανήκει διοικητικά στον Δήμο Φούρνων Κορσεών με την κυβέρνηση να διαμηνύει πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» ούτε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας.

Σχόλια

σχόλια