Αυτό που όλοι μας υποθέταμε επιβεβαιώθηκε για το ζήτημα της ακύρωσης της παράστασης Ζητείται Ψεύτης που θα ξεκινούσε τον Φεβρουάριο στο Παλλάς. Ο Μάρκος Σεφερλής και συγκεκριμένες απαιτήσεις του είναι ο λόγος που οι Θεατρικές Σκηνές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση αφήνοντας χωρίς δουλειά 24 ηθοποιούς.

Ας τα πάρουμε από την αρχή, όπως τα περιγράφουν τις τελευταίες ώρες η Κατερίνα Γκαγκάκη, η Βάσω Γουλιελμάκη με τον Αργύρη Αγγέλου που ήταν στον θίασο, και οι ρεπόρτερ σε Πρωινό και Φωλιά των ΚουΚου.

Η παράσταση Ζητείται Ψεύτης προωθήθηκε τον περασμένο Απρίλιο για να ανέβει στο Παλλάς. Έγινε η πρόταση στον Μάρκο Σεφερλή και είχε σαφή στόχο. Να προκαλέσει ντόρο αφού θα τον βλέπαμε σε κάτι διαφορετικό απ΄όσα έχει κάνει στην καριέρα του τα τελευταία 12-13 χρόνια. Το μόνο κοντινό ήταν που έκανε τον Ηλία του 16ου, αλλά κι εκεί ήταν μια παράσταση ραμμένη πάνω του.

Ο Μάρκος Σεφερλής διατεινόταν όλο το καλοκαίρι ότι βλέπει αυτή την παράσταση ως μια ευκαιρία για να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει κι άλλα πράγματα. Στην ουσία όμως μόνο αυτό δεν ίσχυε.

Με παρέμβαση της στο Πρωινό, η Κατερίνα Γκαγκάκη περιέγραψε τι συμφωνήθηκε με τον Μάρκο και τι αθετήθηκε. Μέσα στο καλοκαίρι είχε γίνει μια συμφωνία, ένα προσύμφωνο. Ο Μάρκος να μην κάνει παραστάσεις Δεκέμβριο-Ιανουάριο για να μπει στο πετσί του ρόλου και για να μπορέσουν επικοινωνιακά να μεταστρέψουν την εικόνα που έχει για εκείνον το κοινό.

Εκείνος με τη σειρά του ζήτησε ένα ποσό ως εγγύηση επειδή δεν θα έκανε παραστάσεις στο Περοκέ. Ζήτησε επίσης μια χάρη, να ανεβάσει παιδικό θέατρο για λίγες παραστάσεις. Κάτι που έγινε δεκτό σύμφωνα με την κυρία Γκαγκάκη. Από την 1η Αυγούστου που έγινε η συγκεκριμένη συζήτηση μέχρι πριν ένα μήνα όλα έβαιναν καλώς.

Τότε προέκυψαν νέες απαιτήσεις που αθετούσαν τις όποιες συμφωνίες. Για να μην τα πολυλογούμε, ο Μάρκος Σεφερλής ζήτησε μεγαλύτερο ποσό και μάλιστα προκαταβολικά, ζήτησε να μπει το πρόσωπό του στη μαρκίζα και ζήτησε να φτιαχτεί και ξεχωριστή αφίσα μόνο με εκείνον. Επιπλέον, στην πορεία αποδείχτηκε ότι σχεδίαζε να ανεβάσει 40 παραστάσεις στο Περοκέ με το παιδικό θέατρο με πρωταγωνιστή τον ίδιο, και απαίτησε να γίνονται οι πρόβες για το Ζητείται Ψεύτης στο Παλλάς μόνο το πρωί.

Τα υπόλοιπα τα περιγράφει ακόμα καλύτερα η Κατερίνα Γκαγκάκη.

«Η παράσταση αυτή ξεκίνησε να προετοιμάζεται από την περασμένη άνοιξη και οι Θεατρικές Σκηνές «έφαγαν πολύ ξύλο» γιατί θεωρήθηκε ανατρεπτική κίνηση. Η συμφωνία ήταν πολύ συγκεκριμένη, υπήρχαν προσύμφωνα με τους ηθοποιούς. Την 1η Αυγούστου έγινε ένα ραντεβού όπου ζητήθηκαν διαφορετικά δεδομένα από τον Μάρκο Σεφερλή.

Είχε συμφωνήσει απόλυτα στο να απέχει θεατρικά μέχρι τον Φεβρουάριο ώστε να αλλάξει η εικόνα και να αυξηθεί η προσδοκία γι’ αυτό το οποίο θα παίξει και αμέσως μετά υπήρξαν κάποια νέα οικονομικά ζητούμενα τα οποία έγιναν δεκτά. Μετά τις διακοπές προχωρήσαμε στη φωτογράφιση κι εκεί ξεκίνησε μία ιστορία λίγο περίεργη η οποία αφορούσε στη μαρκίζα.

Το πιο βασικό ήρθε πριν από μερικές μέρες και έλεγε ότι θα γίνουν 40 κανονικές παραστάσεις στο θέατρό του μέσα στα Χριστούγεννα -είχε αναφέρει ότι ενδεχομένως θα κάνει μια παιδική Χριστουγεννιάτικη το οποίο και επιτρέψαμε- και ερχόταν σε άμεση αντίθεση με αυτό που είχαμε πει για το τι θα κάνουμε για να αλλάξουμε την εικόνα του. Στο τελευταίο 20ημερο δεν συμφώνησε κανείς με κανέναν.

Τα δεδομένα ήταν 3: Το ένα ήταν ότι θα γίνει κανονική παράσταση το οποίο εγώ επικοινωνιακά μπορώ να σου πω ότι είναι τερατώδες. Το δεύτερο ήταν ότι υπάρχει θέμα μαρκίζας ξεκάθαρα. Οι μαρκίζες στο Παλλάς έχουν συγκεκριμένη αισθητική και χαρακτήρα κι έχουμε φέρει συγκεκριμένη εταιρεία γι’ αυτό. Ο στόχος δεν ήταν να προτασσόταν το όνομα του πρωταγωνιστή, αλλά το έργο, ο δημιουργός, ο Δημήτρης Ψαθάς κ.ο.κ.

Υπάρχει ξεκάθαρο ζητούμενο στις φωτογραφήσεις και τη μαρκίζα να είναι ένα το πρόσωπο. Και τρίτο, υπήρξε ένα άλλο οικονομικό ζητούμενο, το οποίο ήταν προκαταβολή των εγγυητικών ποσών. Οι ειδήμονες ισχυρίστηκαν ότι αυτό δεν έχει ξανασυμβεί».

Σχόλια

σχόλια