Για τον Άντι Σέρκις, που πρωτογνωρίσαμε ως γκόλουμ στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και εξελίχθηκε στον υπ’ αριθμόν ένα ειδικό στη motion capture ερμηνεία, η μεταφορά του «Βιβλίου της ζούγκλας» στον κινηματογράφο ήταν όνειρο ζωής.

Ετοίμαζε την ταινία για πολλά χρόνια, όταν το 2016 η Disney  με τα εκατομμύριά της τον πρόλαβε και έβγαλε τη δική της ταινία «The Jungle Book», με εντυπωσιακά ψηφιακά ζώα και σταρ όπως τους Μπιλ Μάρεϊ, Ιντρις Έλμπα και Σκάρλετ Τζοχάνσον να τους δίνουν τις φωνές τους.

Η ταινία του Σέρκις «Mowgli: Legend of the Jungle» στηρίχθηκε μέχρι τέλους από τη Warner Bros. και αγοράστηκε τελικά από το Netflix, το οποίο θα την προβάλλει στην πλατφόρμα του από τις 7 Δεκεμβρίου και σε επιλεγμένους κινηματογράφους του Λος Άντζελες, της Νέας Υόρκης, του Σαν Φρανσίσκο και του Λονδίνου από τις 29 Νοεμβρίου.

Τα διάσημα τραγούδια της Disney λείπουν, αλλά το star power είναι εξίσου δυνατό. Ο Κρίστιαν Μπέιλ είναι ο πάνθηρας Μπαγκίρα, ο Μπέντεντικτ Κάμπερμπατς ο τίγρης Σιρ Καν, η Κέιτ Μπλάντσετ ο πύθωνας Κάα, o Άντι Σέρκις ο αρκούδος Μπαλού.