Πάστα Φλώρα με υπέροχη και απλή ζύμη που μπορείτε να κάνετε με διάφορες γεμίσεις και διάφορα σχέδια από πάνω. Η συνταγή έχει μέσα 1 αυγό για να γίνει λίγο πιο αφράτη. Αν δεν το βάλετε μπορείτε να την φάτε σαν νηστίσιμη. Είναι πολύ νόστιμη με το αυγό αλλά και χωρίς.

Υλικά

Για Την Ζύμη

  • 250 γρ μαργαρίνη λιωμένη
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/4 ποτηριού κονιάκ
  • 2 βανίλιες, ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 αυγό
  • 3 ποτήρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπείκιν πάουντερ 20γρ

Για Την Γέμιση

  • 500γρ μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη αρεσκείας σας

Βήμα 1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει, Χωρίζουμε στα δύο, τυλίγουμε το πιο μικρό κομμάτι σε σελοφάν και αφήνουμε την ζύμη να κρυώσει στο ψυγείο μισή ώρα περίπου, το υπόλοιπο ζυμάρι το πατάμε σε μια διαιρούμενη φόρμα 28 cm και αδειάζουμε ένα βάζο μαρμελάδα της αρεσκείας μας 500γρ.

Βήμα 2

Αφού πάγωσε το ζυμάρι στο σελοφάν κάνουμε κορδόνια και βάζουμε σταυρωτά επάνω στην μαρμελάδα ή κάνουμε ότι άλλο σχέδιο θέλουμε με κουπ πατ, ψήνουμε στον αέρα σε ζεστό φούρνο 175 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Βήμα 3

Η ζύμη αυτή είναι πολύ ωραία και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και για μηλόπιτα, ροδακινόπιτα, αχλαδόπιτα., δαμασκηνόπιτα, σκεπασμένη με ζυμαράκι η όχι.

Βήμα 4

Στην ζύμη αν δεν βάλετε το αυγό μπορεί να γίνει και νηστίσιμη.

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...

Σχόλια

σχόλια