Ο Λάγκερφελντ άφησε την τελευταία του πνοή στο Παρίσι.

Ο εκκεντρικός σχεδιαστής είχε εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο το βράδυ της Δευτέρας και αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας. Ο σχεδιαστής εξέπνευσε το πρωί της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου.

Το ξεκίνημά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής καταγράφηκε στα 1963, όταν άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του Ιταλικού Οίκου Tiziani, ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάσθηκε με το αντίστοιχο, Γαλλικό στούντιο Chloe. Ακολούθησαν οι Οίκοι Fendi το 1965 και Curiel το 1970.

Η καταξίωση ήρθε το 1983 όταν παρουσίασε την πρώτη του συλλογή με τον Οίκο Chanel. Έκτοτε ακολούθησε μία λαμπρή καριέρα και η μοναδική φορά που έλειψε από επίδειξη ήταν τον Ιανουάριο του 2019, λόγω επιδείνωσης της υγείας του.

Ήταν μια αντισυμβατική προσωπικότητα, καυστικός, ενίοτε κυνικός, προσβλητικός και εξωστρεφής, προκαλούσε συχνά αντιδράσεις με τις εκάστοτε, ιστορικές ρήσεις του. Μία από τις γνωστότερες είναι: «Μια μικρή αίσθηση του χιούμορ και λίγη ασέβεια. Αυτά χρειάζεται ένας θρύλος για να επιβιώσει». 

Αναμφίβολα, ο Καρλ Λάγκερφελντ ήταν ένας από τους πιο χαρισματικούς σχεδιαστές στην ιστορία της μόδας και εξαιρετικός φωτογράφος. Δεν τον αποκαλούσαν άλλωστε τυχαία «αυτοκράτορα της μόδας».