Ο Γκόλντμαν είχε κερδίσει δύο Όσκαρ, αυτά του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για την ταινία «Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου» και καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για τους «Δύο ληστές».

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών, ο Γουίλιαμ Γκόλντμαν, ο οσκαρικός σεναριογράφος των ταινιών «Οι δύο ληστές» και «Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου».
Ο Γκόλντμαν είχε εγράψει επίσης το σενάριο στις ταινίες «Marathon Man», Magic και «Τρελές ιστορίες έρωτα και φαντασίας», τα οποία μετέφερε από τα δικά του μυθιστορήματα. Η κόρη του Τζένι, επιβεβαίωσε τον θάνατό του στην Ουάσινγκτον Ποστ, αποδίδοντας τον θάνατό του σε επιπλοκές από τον καρκίνο στο έντερο και πνευμονία.

O Γκόλντμαν είχε κερδίσει δύο Όσκαρ, αυτά του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για την ταινία «Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου» και καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για τους «Δύο ληστές».

Γεννήθηκε στο Σικάγο το 1931 και άρχισε τη συγγραφική του καριέρα από τα φοιτητικά του χρόνια στο Κολέγιο του Όμπεριν. Εξέδωσε 16 μυθιστορήματα, 5 μικρού μήκους ιστορίες, 1 παιδικό βιβλίο, περισσότερα από 24 σενάρια για ταινίες και αρκετά non-fiction ιστορίες.

Το πρώτο του μυθιστόρημα ήρθε αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο “Ο Ναός του Χρυσού” ενώ ακολούθησε σειρά επιτυχημένων μυθιστορημάτων. Το 1965 μπήκε στη βιομηχανία του θεάματος. Βοήθησε στο σενάριο της ταινίας “Masquerade” το 1965 και στο διασκευασμένο σενάριο της ταινίας “Harper ” το 1966. Ακολούθως έγραψε το πρώτο δικό του σενάριο. και δεν ήταν άλλο από το “Butch Cassidy and the Sundance Kid” το οποίο τότε έκανε στο box office 400.000 δολάρια (περίπου 3 εκατ. δολάρια το 2018). Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν ο Πολ Νιούμαν και ο Ρόμπερτ Ρένφορντ.