Με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές κυρίως της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας θα κυλήσει το επόμενο διήμερο. Τα φαινόμενα τοπικά (κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία) πιθανώς να είναι έντονα, αλλά τις βραδινές ώρες θα εξασθενούν. Το Σάββατο ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα ως 6 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο το Σάββατο.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη:

Στην Αττική, ήλιος με πρόσκαιρες νεφώσεις, άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Η θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες και το θερμόμετρο από 14 έως 21 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, σποραδικές βροχές και καταιγίδες, άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και το βράδυ στο Ιόνιο 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

Στην Πάτρα, βροχή ή καταιγίδα το απόγευμα.

Στην Πελοπόννησο, ήλιος με νεφώσεις από το απόγευμα και τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 6 έως 23 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, γενικά καλός καιρός, άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 14 έως 23 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ήλιος με λίγα σύννεφα, άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές και στη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 10 έως 26 βαθμούς.