Αμετάβλητο θα παραμείνει το καιρικό σκηνικό το επόμενο διήμερο στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βασικό χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας. Έτσι, αναμένονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Το Σάββατο βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, εκτός από το ανατολικό Αιγαίο που την Πέμπτη θα είναι νοτίων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές, καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα δυτικά ορεινά. Η θερμοκρασία από 3 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, παροδικά αυξημένη συννεφιά με πιθανή βροχή. Βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 10 έως 19 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, συννεφιά κατά περιόδους με τοπικές μπόρες στα βόρεια και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και ο υδράργυρος από 5 έως 21 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, πρόσκαιρη συννεφιά και θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα ασθενών βροχών. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 12 έως 24 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις και λίγες βροχές στα βόρεια ορεινά. Ο υδράργυρος από 7 έως 22 βαθμούς.

Στην Αττική, ήλιος με πρόσκαιρες νεφώσεις. Δυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.