Μία φωτογραφία που θαρρείς ότι πρόκειται για οφθαλμαπάτη ανέβασε στο Facebook ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA). Τα noodles έχουν παγώσει και κρατούν στον αέρα το πιρούνι!

«Παγωμένα noodles για μεσημεριανό, κανείς;» ρωτά η ESA, συμβουλεύοντας παράλληλα τους ενδιαφερόμενους να προσέξουν πόση ώρα θα αφήσουν ένα ζεστό πιάτο στους —60 βαθμούς Κελσίου της Ανταρκτικής.

Με την εικόνα, η ESA φιλοδοξεί να ενημερώσει το κοινό για την προσπάθεια να μελετήσει τις συνέπειες της μακροχρόνιας παραμονής στην απομόνωση, στις αφιλόξενες συνθήκες στον ερευνητικό σταθμό Concordia στην Ανταρκτική. Όπως αναφέρει, η κατανόηση του πώς σώμα και μυαλό προσαρμόζεται σε ακραία περιβάλλοντα θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της μακράς παραμονής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, καθώς και πέρα από αυτόν.

Για τον λόγο αυτό, ο ευρωπαϊκός διαστημικός οργανισμός  χρηματοδοτεί έναν ερευνητή ιατρό στον σταθμό Concordia κάθε χειμώνα, καθώς ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει πώς λειτουργούν οι επισκέπτες του σταθμού, ειδικά σε ό,τι αφορά τον ύπνο.

Frozen noodles for lunch, anyone? With temperatures of –60°C in #Antarctica, be mindful of how long you let your hot…

Publiée par ESA – European Space Agency sur Lundi 1 octobre 2018