Υλικά  

  • 3 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες
  • 2 κεσεδάκια γάλα (μετράμε με του γιαουρτιού)
  • ⅔ κεσεδάκι άχνη ζάχαρη ή κρυσταλλική
  • ½ κεσεδάκι νερό καυτό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • μερικές σταγόνες λεμόνι
  • για το σερβίρισμα
  • φρούτα εποχής (φράουλες, ανανάς, μούρα)
  • λίγη βρώμη
  • λίγοι ξηροί καρποί
  • φύλλα μέντας

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη ζάχαρη στο νερό, προσθέτουμε το λεμόνι και αφήνουμε να κρυώσει.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Στο τέλος προσθέτουμε και το νερό με τη ζάχαρη, κρύο.

Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και μόλις αρχίσει να πήζει το χτυπάμε με μίξερ.

Βγάζουμε 3-4 φορές από την κατάψυξη και χτυπάμε με μίξερ για να έχει βελούδινη υφή.

Γαρνίρουμε με φρούτα εποχής φρεσκοκομμένα και ξηρούς καρπούς.

Πηγή: cooklos.gr