Ο Mark Van Dongen δέχθηκε επίθεση με οξύ το 2015 στο Bristol όπου και διέμενε, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος και να χάσει ένα μεγάλο μέρος της όρασής του και τελικά να πεθάνει με ευθανασία 15 μήνες μετά την επίθεση.

Το δικαστήριο για την υπόθεση έγινε την περασμένη Πέμπτη. Κατηγορούμενη για την επίθεση στον Mark είναι η πρώην κοπέλα του, Berlinah Wallace, 48 ετών, η οποία αρνείται τις κατηγορίες. Όμως, ο πατέρας του Mark, Cornelius Van Dongen, εμφανίστηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας και ανέφερε ότι λίγο πριν πεθάνει ο γιος του τού είχε κατονομάσει την Wallace ως τη δράστρια της επίθεσης, χρησιμοποιώντας μόνο τη γλώσσα του εξαιτίας της παράλυσής του.

«Ήξερα ότι ο γιος μου ήταν φορέας του HIV όμως αυτό ήταν υπό έλεγχο. Η οργανική και ψυχική του υγεία ήταν καλά 100%», ανέφερε ο πατέρας. Εξήγησε ότι πέρασε τους τελευταίους 4 μήνες της ζωής του γιου του μαζί του στο νοσοκομείο, επικοινωνώντας με ένα φύλλο χαρτί, στο οποίο ήταν γραμμένη η αλφαβήτα και ο Mark ψέλλιζε γράμματα για να σχηματίσει τις λέξεις. Με αυτό τον τρόπο αποκάλυψε στον πατέρα του το όνομα της Wallace όταν τον ρώτησε ποιος ευθύνεται για την επίθεση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Mark χρειάστηκε να νοσηλευτεί για λίγες μέρες προκειμένου να κάνει μια αφαίρεση κύστης από το λαιμό του. Ενώ ανάρρωνε στο σπίτι του, εμφανίστηκε η Wallace φωνάζοντας πως δεν θα έχει τη ζωή της (η καινούργια κοπέλα του Mark) και πως αν δεν τον έχει εκείνη δεν θα τον έχει κανείς. Έπειτα, του έριξε το οξύ, αφήνοντάς τον παράλυτο από το κεφάλι και κάτω και με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο.

Η δίκη συνεχίζεται.