Την Παρασκευή, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα επηρεάσουν τη δυτική και βόρεια κυρίως χώρα, ενώ το Σαββατοκύριακο, κατά περιόδους, το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Κυριακή στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι το επόμενο τριήμερο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση στα δυτικά το Σάββατο.

Τέλος, η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή:

Στην Αττική, παροδικά αυξημένη συννεφιά με πιθανότητα βροχής, νότιοι άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, παροδικές βροχές ή καταιγίδες και το θερμόμετρο από 10 έως 18 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από τα βόρεια σε βορειοδυτικούς με εξασθένηση και η θερμοκρασία από 7 έως 20 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές και καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 6 έως 21 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, συννεφιά και η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά και πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών, άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ και το θερμόμετρο από 12 έως 21 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις κατά περιόδους με τοπικές βροχές, άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ στα βόρεια και η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και βροχές στα δυτικά τμήματα. Ο υδράργυρος από 6 έως 20 βαθμούς.