Την Παρασκευή τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας καθώς και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά.

Από το Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά της χώρας με γρήγορη βελτίωση ενώ την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι την Παρασκευή θα πνέουν νοτιδυτικοί στρεφόμενοι μέσα στην ημέρα σε βορειοδυτικούς με ένταση 4 με 6 μποφόρ, ενώ βορειάδες θα επικρατήσουν τις επόμενες μέρες 5 έως 7 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία το επόμενο τριήμερο θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή:

Στην Αττική, λίγα σύννεφα με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά, χιόνια στα ορεινά και εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από μείον 2 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις αυξημένες κατά διαστήματα με το θερμόμετρο από 5 έως 12 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και καταιγίδες καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά, άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 έως τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 2 έως 15 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, καθώς και χιόνια στα ορεινά και ο υδράργυρος από 1 έως 15 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, βροχή και πρόσκαιρη καταιγίδα και η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 9 έως 18 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και μέγιστη θερμοκρασία στους 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις και ο υδράργυρος από 1 έως 16 βαθμούς.