Παστέλι μαλακό

Παστέλι μαλακό της Κατερίνας Κωνσταντινίδου
Υλικά

500γρ σουσάμι
500γρ μέλι
μερικές σταγόνες λεμόνι

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Καβουρντίζουμε το σουσάμι μας στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε το σουσάμι καβουρντισμένο ,ρίχνουμε και το λεμόνι και μόλις αρχίζει να πήζει το αδειάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, μία ακόμη από πάνω και με ένα ρόλερ ισιώνουμε να γίνει περίπου 1 εκατοστό.

Σε 10 λεπτά το χαράζουμε και μετά ένα ένα σε μεμβράνη, είναι ένα παστέλι μαλακό όχι όπως του εμπορίου.

Καλή απόλαυση!

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...