Υλικά 

  • 6-8 πατάτες
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες τριμμένη γκούντα
  • 2 φλιτζ. κεφαλοτύρι
  • 4 φέτες μπέικον
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

  • Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώνουν (όπως όταν φτιάχνουμε πατατοσαλάτα).
  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ζαμπόν και τα σοτάρουμε ελαφρά να βγάλουν τα αρώματά τους.
  • Κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες και στρώνουμε τις μισές σε βουτυρωμένο ταψί.
  • Προσθέτουμε τη μισή γκούντα αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, το μισό φλιτζάνι κεφαλοτύρι και την μισή ποσότητα από τα αλλαντικά.
  • Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα αλλαντικά και τυριά, εκτός από το ένα φλιτζάνι κεφαλοτύρι.
  • Καρυκεύουμε με μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
  • Από πάνω πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και με μερικά κομματάκια βούτυρο.
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 200οC μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να κόβεται καλά και σερβίρουμε.

Σχόλια

σχόλια