Πατάτες ογκρατέν, απλό, γρήγορο και νόστιμο. Φαγητό στιγμής όταν δεν έχουμε χρόνο να μαγειρέψουμε κάτι πιο απαιτητικό. Αγαπημένο των παιδιών.

Υλικά

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες όχι πολύ χοντρές ούτε πολύ λεπτές. Στρώνουμε τις μισές κάτω, από πάνω βάζουμε το αλλαντικό μας σε φέτες στην σειρά και από πάνω το τυρί μας σε φέτες. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες , αν δεν μας φτάσουν, συμπληρώνουμε για να σκεπάσουν από πάνω.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λάδι μας, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τις πατάτες μας.

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί μας και ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, να ροδίσει το φαγητό μας.

Βήμα 4

Ταιριάζει πολύ με πράσινη σαλάτα.

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...