«Θα κατεβάσουμε όλο και περισσότερο κόσμο στον δρόμο» ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Εφημερίδα των Συντακτών», σημειώνοντας πως έως τώρα έχουν ήδη αποσυρθεί 150 αστυνομικοί από την προστασία των δικαστικών και θα μετατεθούν κι άλλοι που υπηρετούν στην ασφάλεια πολιτικών προσώπων.

Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε πώς θα συνεχιστεί η αφαίρεση αστυνομικών από την φύλαξη επισήμων και προσώπων που δεν τη χρειάζονται, προκειμένου να βρεθεί το απαραίτητο προσωπικό για τις περιπολίες. Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις που μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να επιφέρει από τα προστατευόμενα πρόσωπα, ο κ Τόσκας τόνισε ότι κάποιοι επιζητούν «προνομιακή μεταχείριση» διότι πιστεύουν ότι «δήθεν κινδυνεύουν».

Ο κ. Τόσκας υπεραμύνθηκε της απόφασης για κατάργηση της ομάδας Δέλτα, λέγοντας πως επρόκειτο για μία ομάδα που δρούσε χωρίς σχέδιο και δίχως έλεγχο, ενώ πετάει το γάντι της συνεργασίας στον δήμαρχο Αθηναίων για το θέμα των Εξαρχείων.

Σχετικά με τους έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι η Τουρκία δεν σεβάστηκε το διεθνές δίκαιο και τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της NATOϊκής Συμμαχίας.

Σημείωσε δε, πως η στάση της Άγκυρας δυσκολεύει τις συνεργασίες μεταξύ γειτόνων, συνεργασία που θα πρέπει να επανέλθει για το καλό και των δύο χωρών.

Σχόλια

σχόλια