-Ο ΟΥΡΑΝΟΣ στον Κριό επηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια

(Κριούς/ Ζυγούς/Καρκίνους/Αιγόκερους)  έως τις 15.5 για να επιστρέψει στις τελευταίες μοίρες του Κριού από τις 6 Νοεμβρίου και να φύγει οριστικά από τον Κριό στις 6 Μαρτίου 2018.

Από τις 15 Μαΐου 2018 περνάει δοκιμαστικά στον Ταύρο (σε πρώτη φάση μέχρι τις 6 Νοεμβρίου ) επηρεάζοντας  τα σταθερά και επιστρέφει ξανά στις 6 Μαρτίου του 2019.

(Ταύρους/ Σκορπιούς/ Λέοντες/Υδροχόους και τους γεννημένους στις πρώτες 3 μέρες αυτών των ζωδίων και τους Ωροσκόπους από 0ο έως και 3ο) 

Τι σημαίνει Ουρανός;

Σε  προσωπικό επίπεδο οι διελεύσεις του Ουρανού συνδέονται με την αλλαγή, την αναστάτωση, τις ανατροπές και μια φάση της ζωής μας όπου κάτι νέο και αντισυμβατικό χρειάζεται να έρθει στην επιφάνεια της συνείδησής μας.

Είναι καιρός να  ακονίσεις την περιέργειά σου και να δοκιμάσεις ό,τι δεν τολμούσες μέχρι τότε. Είναι μια περίοδος που συνειδητοποιείς ότι κάποιες από τις συμπεριφορές, τις σκέψεις, τις ιδέες και τα πιστεύω σου δεν ισχύουν πλέον. Είναι εποχή που χρειάζεσαι μια καινούργια αρχή, νέες προσδοκίες, νέα όνειρα, νέα γεγονότα να σε ενθουσιάσουν ώστε να ξαναπάρει η ζωή μπρος. Τα παλιά δοκιμάστηκαν και χρειαζόμαστε να διακινδυνεύσουμε για το καινούργιο.

Κάποιες φορές προσπαθούμε να αναλάβουμε την πρωτοβουλία των εξελίξεων που θα μας κάνουν να αισθανθούμε περισσότερο ολοκληρωμένοι χωρίς να μας επηρεάζει η γνώμη, ή οι απόψεις των άλλων. Τις περισσότερες όμως φαίνεται ότι έχουμε ανάγκη να μας σπρώξουν τα γεγονότα, να πιεστούμε για να αλλάξουμε, να βρεθούμε προ τετελεσμένων, ή αδιεξόδων. Δεν έχουμε παιδεία που να μας προετοιμάζει για τις αλλαγές στη ζωή- είμαστε διστακτικοί στις αλλαγές που ανατρέπουν τη ζωή, δεν συνειδητοποιούμε εύκολα ότι η μόνη βεβαιότητα στη ζωή είναι οι συνεχείς αλλαγές. Είναι στο καινούργιο, στην εξέλιξη, στην προσπάθεια για βελτίωση, για προσωπική ολοκλήρωση που η ζωή ανθίζει.

Έτσι οι ανατροπές μπορεί να λάβουν χώρα στα επαγγελματικά: απόλυση,  αλλαγή αντικειμένου,  ανάληψη της επαγγελματικής ζωή ξεκινώντας κάτι δικό μας, ξαφνική αλλαγή του στάτους μας είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, επαγγελματική αναταραχή που από κάτω της βρίσκεται η ανάγκη για αλλαγές, εκσυγχρονισμός της δουλειάς, ανάγκη για καινούργιες να ανακαλύψουμε νέες πτυχές στη δουλειά που είμαστε ώστε να ενθουσιαστούμε ξανά).

Ή οι ξαφνικές αλλαγές να έχουν επίκεντρο το συντροφικό ή οικογενειακό περιβάλλον:  ξαφνικός χωρισμός,  ή γάμος, απιστία, ξαφνικοί έρωτες, σχέσεις ασανσέρ μεταξύ έκστασης και αγωνίας, ανάγκη για ενθουσιασμό στις σχέσεις, δυσφορία όταν οι σχέσεις επαναλαμβάνονται δημιουργώντας ρουτίνα και ξαφνικά ξεσπάσματα ή σκηνές, απρόοπτη εγκυμοσύνη, απόφαση για αλλαγή κατοικίας, πόλης, χώρας.

ΠΟΙΟΙ

Κριοί γεννημένοι στις 13,14,15,16,17,18,19  Απριλίου

Καρκίνοι γεννημένοι στις 15,16,17,18,19,20,21,22 Ιουλίου

Ζυγοί γεννημένοι στις 16,17,18,19,20,21,22 Οκτωβρίου

Αιγόκεροι γεννημένοι στις 13,14,15,16,17,18,19

*Και όσοι έχουν Ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από  23ο έως και 29ο59´

-Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στους Ιχθείς επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια

(Ιχθείς/Παρθένους/Διδύμους/Τοξότες)

Τι σημαίνει Ποσειδώνας;

Ο Ποσειδώνας δημιουργεί ψευδαισθήσεις, σύγχυση, και αμφιβολίες. Μπορεί πιθανόν πριν, να αισθανόμαστε κύριοι της ζωής μας έχοντας τα πάντα υπό έλεγχο ή αναλαμβάνοντας δράση όποτε χρειαζόταν αλλά τώρα εξωτερικά γεγονότα μπορούν να αποδείξουν το αντίθετο: Ότι δεν έχουμε κανέναν έλεγχο στη ζωή μας. Μια προαγωγή που περιμέναμε πηγαίνει σε κάποιον άλλο, ή χάνουμε μια δουλειά ή μια σχέση που σήμαιναν πολλά για εμάς.

Η ενέργειά μας πέφτει κατακόρυφα, η ελάχιστη κούραση γίνεται μεγάλη κούραση, οι ώρες του ύπνου αυξάνονται, αισθανόμαστε ληθαργικοί και η διάθεση για απόδραση από την καθημερινότητα- που γίνεται ξαφνικά αφόρητη με την πρακτικότητά της- μεγαλώνουν. Σε πολλές περιπτώσεις δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως εξωτερικά, τουλάχιστον εμφανώς, αλλά υπάρχει μια ψυχολογική δυσανεξία, αισθανόμαστε χαμένοι και ανίκανοι να συνεχίσουμε όπως πριν. Κάτι πρέπει να πεθάνει, κάτι πρέπει να γεννηθεί- αυτό είναι το αίτημα του Ποσειδώνα. Φυσικά και εύκολα λέγεται αλλά δύσκολα γίνεται αφού ταρακουνιούνται πίστη και ελπίδα.

Προσοχή στην παγίδα του Ποσειδώνα: Δημιουργεί τέτοιου είδους αυταπάτες που γλιστράμε πολύ εύκολα σε σχέσεις στις οποίες λειτουργούμε σαν θύματα ή μάρτυρες. Ερωτευόμαστε δηλαδή αυτόν ή αυτήν που για οποιοδήποτε λόγο ΔΕΝ μπορούμε να έχουμε ή η σχέση δεν μπορεί να εξελιχθεί, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι η θυσία μας θα κάνει τη σχέση να λειτουργήσει. ΔΕΝ.

Είτε στον έρωτα είτε στις επαγγελματικές προτάσεις είτε σε σημαντικές αγορές, οπουδήποτε με οποιονδήποτε, πρόσεξε γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περπατήσεις σε μια ομίχλη που δεν καταλαβαίνεις αν συναντάς τη Κοκκινοσκουφίτσα ή πέφτεις πάνω στον λύκο.

ΠΟΙΟΙ

Ιχθύες γεννημένοι 11,12,13,14,15,16  Μαρτίου

Δίδυμοι γεννημένοι 2,3,4,5,6,7 Ιουνίου

Παρθένοι γεννημένοι 6,7,8,9,10

Τοξότες γεννημένοι 3,4,5,6,7,8 Δεκεμβρίου

*Και όσοι έχουν Ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 11ο έως και  17ο

-Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ στον Αιγόκερω  επηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια

(Κριούς/ Ζυγούς/Καρκίνους/Αιγόκερους)

Τι σημαίνει Πλούτωνας;

Η διέλευση του Πλούτωνα ενεργοποιεί βαθιά συναισθηματικά τραύματα, αδυναμίες, ελλείψεις που εκφράζονται τις πιο πολλές φορές ασυνείδητα μέσα από ερωτικές σχέσεις ή ακόμα και επαγγελματικές συνεργασίες. Σε μια ερωτική ιστορία- καινούργια ή που φέρνει στη σχέση τον τρίτο άνθρωπο- μπορεί να βρεθείς έρμαιο του ερωτικού πάθους, ή αισθημάτων οργής, ζήλιας, φθόνου ή ανεξέλεγκτου σεξουαλικού πάθους. Έχε κατά νου ότι τέτοια αισθήματα βρίσκονται στη ρίζα της σχέσης σου με τον πατέρα, ή τη μητέρα ή με όποιον/α σε μεγάλωνε όταν ήσουν παιδί.  Βεβαίως μπορεί να είσαι εσύ το αντικείμενο τέτοιων αισθημάτων από την πλευρά του/της συντρόφου σου ή του προσώπου που είσαι μαζί του.

Οι άνθρωποι που συναντάμε τέτοιες εποχές ουσιαστικά καθρεφτίζουν αισθήματα που έχουμε καταπνίξει ή που δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να εκφράσει και που όσο πιο σκοτεινά και ανεπίτρεπτα θεωρούμε τόσο περισσότερο έντονα τα εκφράζει αυτός/η με τον/ην οποίο/α  σχετιζόμαστε. Ο Άλλος είναι ένας καθρέφτης που χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ότι προσωποποιεί κομμάτια του εαυτού μας που δεν είχαμε ως τότε καλλιεργήσει, ή δεν αντέχαμε. Προδοσία, σκληρότητα και συναισθηματικοί εκβιασμοί αποτελούν χαρακτηριστικά αυτής της περιόδου. Μπορεί να μας γίνει εμμονή ότι αυτός που αγαπάμε θα μας εγκαταλείψει, ή ότι μας απατάει- που δεν είναι απίθανο σενάριο. Σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε ψυχραιμία ώστε να καταλάβουμε τη διαφορά μεταξύ των φόβων μας και της πραγματικότητας.

ΠΟΙΟΙ

Κριοί γεννημένοι στις 8,9,10,11  Απριλίου

Καρκίνοι γεννημένοι στις 10,11,12,13 Ιουλίου

Ζυγοί γεννημένοι στις 11,12,13,14 Οκτωβρίου

Αιγόκεροι γεννημένοι στις 18,19,20,21 Ιανουαρίου

*Και όσοι έχουν Ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 18ο έως και 21ο

-Ο ΚΡΟΝΟΣ στον Αιγόκερω

Τι σημαίνει Κρόνος;

Ξεκινάει μια εποχή αργών εσωτερικών αλλαγών που θα προκαλέσουν εξωτερικά γεγονότα. Ό,τι αξίζει θα εξελιχθεί, ό,τι δεν λειτουργεί πια χρειάζεται να το αφήσεις πίσω. Είναι εποχή ευθυνών, εποχή που σού ανατίθενται καινούργια καθήκοντα, εποχή που μπορείς να καθιερωθείς, να σταθεροποιηθείς, να δημιουργήσεις γερές βάσεις- είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο. Όσο ο Κρόνος βρίσκεται στο ζώδιό σου δεν είναι καλή ιδέα να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο που θα χρειαστεί χρόνια για να δείξει τις δυνατότητές του- εκτός κι αν μόλις ξεκινάς την επαγγελματική σου ζωή. Ο Κρόνος έρχεται για να σε εδραιώσει επαγγελματικά- ναι μέσα από άγχος, αγωνία, αμφιβολίες και κούραση αλλά με την υπόσχεση ότι ο ιδρώτας και το ταλέντο σου θα δώσουν καρπούς.

Πρόκειται για μια εποχή που έχει μελαγχολία και πολλές φορές βαριά ατμόσφαιρα, πώς αλλιώς να είναι μια περίοδος ενηλικίωσης άλλωστε, αλλά διαθέτει μετριοπάθεια, σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση. Η μητρότητα και η πατρότητα, όπως και μια νέα επαγγελματική θέση ανήκουν στα κυρίαρχα σενάρια αυτής της κρόνιας περιόδου. Ακόμα όμως κι αν η  επαγγελματική σου ζωή ή οι συντροφικές./προσωπικές σου σχέσεις βρίσκονται σε καλό σημείο, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα μέσα στην οικογένεια η ανάγκη και η ευθύνη να συντηρηθούν οι κατακτήσεις σου, να αποδείξεις την αξία σου, ή να φανείς αντάξιος ασκούν πάνω σου έντονη πίεση που σε κάνει να νιώθεις ότι κάποιος παρακολουθεί τις επιδόσεις σου. Είναι εποχή υπομονής, επιμονής, προσπάθειας. Όσο κοινωνικός/η κι αν είσαι η περίοδος του Κρόνου στο ζώδιό σου είναι εποχή που περικλείει μεγάλα διαστήματα εσωστρέφειας, περισυλλογής και ενδοσκόπησης.

Με τον Κρόνο βρίσκεσαι στο σημείο που χρειάζεται να αντιμετωπίσεις κατάματα τις σημαντικές σου σχέσεις, τη συντροφική σου ζωή και να ασχοληθείς εντονότατα με το επαγγελματικό παρόν και μέλλον σου.  Είναι γεγονός ότι με τον Κρόνο δεν έχουμε μόνο γάμο, σταθερότητα στις σχέσεις, προαγωγή μετά από προσπάθεια, ή καθιέρωση αλλά και επαγγελματικές αποτυχίες, εξαντλητικά εμπόδια, προβλήματα στις σχέσεις, διαζύγια, προσωπικές ρήξεις, αποχαιρετισμούς,  τέλος.  Εδώ ισχύει το σλόγκαν του Κρόνου: Ό,τι έσπειρες θα θερίσεις. Ή το άλλο: όπως έστρωσες θα κοιμηθείς.

ΠΟΙΟΙ

Στον Αιγόκερω (από 20 Δεκεμβρίου 2017- 17 Δεκεμβρίου 2020- εκτός από το διάστημα 22 Μαρτίου- 1 Ιουλίου 2020 που περνάει δοκιμαστικά στον Υδροχόο) επηρεάζει μέσα στην χρονιά τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς/ Ζυγούς/Καρκίνους/Αιγόκερους) και ειδικότερα διαδοχικά τους γεννημένους στις πρώτες 12 μέρες των ζωδίων όπως και τους ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 0ο– 12ο.