Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ένας βιρμανικός πύθωνας μήκους τριών και μισό μέτρο και η φωλιά περισσότερων από 50 αυγών απομακρύνθηκαν από ένα σπίτι στο Florida Everglades.

Ο πύθωνας, ο οποίος ανακαλύφθηκε από δύο κατασκηνωτές κάτω από ένα σπίτι στην περιφέρεια Broward, ζύγιζε περίπου 165 λίβρες. Το θηλυκό φίδι απομακρύνθηκε από τον Ρον Μπένγκερον, έναν συντηρητή του Everglades.

«Ο Βιρμανικός πύθωνας αποτελεί σημαντική απειλή για την Φλόριντα, καθώς διαταράσσει την φυσική τροφική αλυσίδα», δήλωσε ο Μπένγκερον, ο οποίος επίσης δήλωσε στο South Florida Sun-Sentinel. «Με καλή τύχη, ήμασταν σε θέση να βρούμε ένα μεγάλο θηλυκό να τον αφαιρέσουμε και μια ολόκληρη φωλιά έως και 50 μωρών φιδιών που θα συνέχιζαν να σκοτώνουν τον πολύτιμο μας βιότοπο».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, ο Βιρμανικός πύθωνας, ο οποίος είναι ένα από τα πέντε μεγαλύτερα είδη φιδιών στον κόσμο, θεωρείται ένα από τα πιο διαδεδομένα είδη φιδιού στη Φλόριντα.

Ένα χωροκατακτητικό είδος είναι «ένα ξένο είδος του οποίου η εισαγωγή προκαλεί ή ενδέχεται να προκαλέσει οικονομική ή περιβαλλοντική βλάβη ή ζημιά στην ανθρώπινη υγεία». Το φίδι τρώει την εγγενή άγρια φύση της Φλόριδα, συμπεριλαμβανομένων των κουνελιών, των οσμών και των ελαφιών, συμβάλλοντας έτσι στην πτώση των πληθυσμών των θηλαστικών.

Ακολουθήστε μας στο Facebook