Σάββατο 18/2: Ο καιρός σήμερα

Με παροδικές νεφώσεις θα κυλήσει το Σάββατο, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο. Την Κυριακή, σποραδικές βροχές θα επηρεάσουν σταδιακά τις περισσότερες περιοχές της χώρας, λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ πιθανότητα καταιγίδας υπάρχει για τα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Από τη Δευτέρα ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά. Τέλος, η ορατότητα το πρωί του Σαββάτου στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι το επόμενο τριήμερο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ τη Δευτέρα βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε  βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο το Σάββατο.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Σάββατο:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, παροδικά αυξημένη συννεφιά και θερμοκρασία από μείον 2 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το θερμόμετρο από 4 έως 13 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, από το απόγευμα τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία από 0 έως 16 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία βροχές στα δυτικά. Ο υδράργυρος από 1 έως 17 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, πιθανή βροχή και θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπική συννεφιά. Νοτιοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 7 έως 17 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, παροδικές βροχές στα βόρεια από το βράδυ, νότιοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος και βαθμιαία συννεφιά. Ο υδράργυρος από 0 έως 16 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα, ασθενείς νοτιάδες και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.