Σάκης Αρναούτογλου: Πού έπεσε η θερμοκρασία κατά 30 βαθμούς μέσα σε μία ημέρα!

Ο καιρός… τρελάθηκε. Όχι στην Ελλάδα, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου καταγράφηκε ένα απίστευτο καιρικό φαινόμενο που εξέπληξε μέχρι και τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Πιο συγκεκριμένα, στην πόλη Ντένβερ, η θερμοκρασία έπεσε τουλάχιστον… 30 βαθμούς κελσίου μέσα σε 24 ώρες, γεγονός που κατέγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος.

Η ανάρτηση του κ. Αρναούτογλου:

«Ασύλληπτη πτώση της θερμοκρασίας και πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου μέσα σ’ ένα μόλις 24ωρο σημειώθηκε την χθες στο Ντένβερ των ΗΠΑ!

Από το καλοκαίρι στο χειμώνα μέσα σε 24 ώρες με μια πτώση της θερμοκρασίας έως και πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου βίωσε προχθές και χθές αντίστοιχα το Ντένβερ των ΗΠΑ καθώς μια πολύ ψυχρή μάζα πολικής προέλευσης έριξε τον υδράργυρο απο τους 28,3 βαθμούς την Τετάρτη το μεσημέρι στους -7 βαθμούς Κελσίου τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, 10 Οκτωβρίου!

Αν και είναι συνηθισμένη η περιοχή σε απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας, όμως ακόμα και για το Ντένβερ, αυτή η μετάβαση από την πολλή ζέστη στην απόλυτη παγωνιά μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι αρκετά δύσκολη.

Μάλιστα το χιόνι που έπεσε σε συνδυασμό μ’ αυτην την ασύλληπτη πτώση της θερμοκρασίας μέσα σ’ ένα 24ωρο είναι το περισσότερο που έχει σημειωθεί ποτέ για μήνα Οκτωβρίο από το 1872, τα τελευταία 147 χρόνια δηλαδή, ενώ τότε και η πτώση της θερμοκρασίας σε ένα μόλις 24ωρο ήταν κατά 2 βαθμούς χαμηλότερη από την προχθεσινή, ένα ρεκόρ το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα».

Ασσύληπτη πτώση της θερμοκρασίας και πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου μέσα σ' ένα μόλις 24ωρο σημειώθηκε την χθες στο…

Gepostet von Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou am Freitag, 11. Oktober 2019