Υλικά

Για το ψητό κουνουπίδι 

  • 1 μέτριο κουνουπίδι, χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • ¼ φλυτζανιού (60ml) ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι κουρκουμά σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι μπούκοβο
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

  • 1 ματσάκι κέιλ
  • 1 φλυτζάνι μαγειρεμένη κινόα
  • 4 κουταλιές κολοκυθόσπορο
  • λίγα φυλλαράκια φρέσκου κάρδαμου (προαιρετικά)

Για το ντρέσινγκ με κουρκουμά

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές μηλόξιδο
  • 1 κουταλιά μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • ½ κουταλάκι κουρκουμά σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.

Βάζουμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού σε ένα μεγάλο μπολ.

Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μικρό μπολάκι και περιχύνουμε το κουνουπίδι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας (φοράμε γάντια για να μην βαφτούν τα χέρια μας κίτρινα) ώστε να αλειφθούν όλα τα μπουκετάκια με το λάδι.

Αραδιάζουμε το κουνουπίδι σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να άρουν χρώμα.

Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το dressing με κουρκουμά ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα βάζο με καπάκι.

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από το κέιλ και κόβουμε τα φύλλα με τα χέρια μας. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το κουνουπίδι, την κινόα, το φρέσκο κάρδαμο (εάν το χρησιμοποιείτε) στο μπολ με το κέιλ και περιχύνουμε με το dressing. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Τέλος, προσθέτουμε 1 κουταλιά κολοκυθόσπορο σε κάθε πιάτο.

* Η συνταγή είναι από το δίγλωσσο blog της Εύης Σκούρα The Healthy Cook