Σε εγρήγορση η ΕΛ.ΑΣ. και τα ΕΚΑΜ για Μακρόν και ΔΕΘ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της ΕΛ.ΑΣ. για την επίσκεψη Μακρόν και την ΔΕΘ. Είναι μάλιστα κοινή διαπίστωση ανάμεσα στους υψηλόβαθμους αξιωματικούς ότι θα ήταν πολύ καλύτερα για εκείνους αυτή η επίσκεψη να γινόταν μέχρι και την εβδομάδα που διανύουμε και όχι την άλλη που θα έχουν γεμίσει οι δρόμοι πάλι και μοιραία αυτό θα προκαλέσει μία ταλαιπωρία και αναστάτωση στους οδηγούς και γενικά σε όποιον θελήσει να μετακινηθεί στο κέντρο της Αθήνας το διήμερο 7-8 Σεπτεμβρίου.

Οι συσκέψεις είναι συνεχείς μέχρι την οριστική και τελική διαμόρφωση των μέτρων που όπως σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και ελεύθερων σκοπευτών της ΕΚΑΜ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και κατά μήκος της αυτοκινητοπομπής μέχρι το κέντρο της Αθήνας.

Ήδη έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας γύρω από στόχους γαλλικών συμφερόντων, ενώ θα «αποστειρωθεί» το κέντρο κατά την διάρκεια παρουσίας και μετακίνησης Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Γαλλική Πρεσβεία, που είχε γίνει και στόχος χτυπήματος, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στην περιοχή της Ακρόπολης και στο Φάληρο.

Ειδικά η περιοχή της Ακρόπολης, αποτελεί και τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» των Αρχών Ασφαλείας, καθώς πρόθεση του Γάλλου Προέδρου είναι να πραγματοποιήσει ομιλία στην Πνύκα, λόγω του ισχυρού συμβολισμού της και ύστερα στο Ίδρυμα Νιάρχος.

Υπάρχουν κάποιες σκέψεις και για επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης αλλά η θέση των ελληνικών Αρχών είναι να μην παραταθεί η παραμονή του Γάλλου Προέδρου γύρω από την Ακρόπολη για πολύ ώρα και να περιοριστούν οι μετακινήσεις σε αυτό το σημείο που έχει αδυναμίες στην …«αποστείρωση».

Οι δρόμοι θα δίνονται στην κυκλοφορία, μόνο όταν θα έχει ολοκληρωθεί εντελώς η διέλευση του Γάλλου Προέδρου. Τα μέτρα που θα ληφθούν μπορεί να μην είναι εντελώς όμοια με αυτά για τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα, τουλάχιστον σε αριθμούς προσωπικού, αλλά σίγουρα θα τα προσεγγίζουν σε σχεδιασμό και εφαρμογή, ενώ οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους Γάλλους συναδέλφους τους και υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των Μυστικών Υπηρεσιών των δύο χωρών για συνεχή ανταλλαγή πληροφοριών.

Το επόμενο στοίχημα είναι η ΔΕΘ

Το επόμενο στοίχημα αμέσως μετά την επίσκεψη Μακρόν είναι η ΔΕΘ. Η διαφορά για φέτος είναι πως, όπως προκύπτει από την πρόθεση της Φυσικής και της Πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., η Θεσσαλονίκη να μην μοιάζει, όσο το δυνατόν, με αστυνομοκρατούμενη πόλη και έτσι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αναμένεται μία μείωση του προσωπικού που θα απασχοληθεί και θα μετακινηθεί γι αυτό τον σκοπό της τάξεως του 30%.

Πιο συγκεκριμένα, δεν θα μετακινηθούν Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη, παρά μόνο διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ προς ενίσχυση των συναδέλφων τους στην συμπρωτεύουσα και η ανάπτυξη των δυνάμεων θα είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτική και πλέον εμφανής έξω από την έκθεση όπως κάθε χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ανησυχεί η ΕΛ.ΑΣ για τρομοχτύπημα