Ακόμη και στην Premier League που θεωρείται ίσως το κορυφαίο του κόσμου. Όπως αποκαλύπτουν οι Times το 2013 συνέβη ένα άνευ προηγουμένου σκάνδαλο, και αφορούσε τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Σε ρόλο θύτη οι «κόκκινοι» και σε ρόλο θύματος οι «πολίτες», καθώς οι πρώτοι είχαν χακάρει το σύστημα scouting των δεύτερων!

Πάντοτε όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα οι άνθρωποι της Σίτι άρχισαν να υποψιάζονται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο ηλεκτρονικό σύστημα scouting που διαθέτει η ομάδα..

Έτσι οι «Πολίτες» προσέλαβαν ειδικούς των υπολογιστών και του διαδικτύου, οι οποίοι ξεκίνησαν έρευνα και ανακάλυψαν ότιπίσω από την… κατασκοπία βρίσκονταν άνθρωποι της Λίβερπουλ!

Οι «κόκκινοι» έχοντας παραβιάσει το σύστημα της Σίτι μπορούσαν να μαθαίνουν πληροφορίες για τα ματς, τα μεταγραφικά και γενικότερα οτιδήποτε αφορούσε το scouting της ομάδας του Μάντσεστερ.

Μάλιστα το άκρως εντυπωσιακό είναι ότι δύο από τα άτομα που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο ήταν πρώην υπάλληλοι της Σίτι! Και οι οποίοι είχαν «μεταπηδήσει» στη Λίβερπουλ, συνεχίζοντας εκεί τη… λαμπρή καριέρα τους.

Τελικά, μετά από την καταγγελία που έκανε Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ υποχρεώθηκε να καταβάλλει το ποσό του 1 εκατομμυρίου λιρών στους «Πολίτες» ως πρόστιμο, με την υπόθεση να «κλείνει» εκεί.

Πάντως δεν έμεινε κρυφή, καθώς έξι χρόνια μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των Times το σκάνδαλο βγήκε στη φόρα.