Υλικά

  • 1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
  • ½ φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα ελαιόλαδο
  • 700 gr σολομός σε φέτες με το δέρμα του
  • ½ κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 (450 gr) κονσέρβα ρεβύθια, σουρωμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 4 φλ. baby ρόκα
  • 4 ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες
  • χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην προτελευταία θέση.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τις φέτες λεμονιού με λάδι και έπειτα άπλωσέ τες σε ένα ταψί.
  • Τοποθέτησε τον σολομό πάνω από τα λεμόνια, αλατοπιπέρωσέ τον και άλειψέ τον με λίγο λάδι.
  • Ψήσε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμο το ψάρι και άφησέ τον να κρυώσει πριν τον σπάσεις με ένα πιρούνι σε κομμάτια.
  • Σε ένα τηγάνι βάλε τα σουρωμένα και στεγνά ρεβύθια με το σκόρδο, τη ρίγανη και μισό φλυτζάνι λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρισε τα υλικά για περίπου 10 λεπτά, ανακάτεψε μισό κουταλάκι αλάτι και αφαίρεσε από την φωτιά.
  • Μετάφερε τα ρεβύθια σε ένα μπολ, αφήνοντας το λάδι στο τηγάνι.
  • Ρίξε στο τηγάνι τον χυμό λεμονιού και χτύπησέ τον με το λάδι και αλατοπίπερο για να φτιάξεις το dressing.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την ρόκα με ένα κουταλάκι από το dressing.
  • Μοίρασε την σαλάτα σε τέσσερα μπολ και μοίρασε από πάνω τις φέτες ραπανάκι, τα ρεβύθια και τον σολομό.
  • Ράντισε με έξτρα ελαιόλαδο και επιπλέον dressing και πασπάλισε με λίγο χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σχόλια

σχόλια