Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή η τροπολογία για τα αναδρομικά των λεγόμενων ειδικών μισθολογίων (ένστολοι, δικαστικοί, γιατροί, πανεπιστημιακοί).

Η ρύθμιση θα ψηφιστεί αύριο με τη μορφή τροπολογίας στο νομοσχέδιο «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/50/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, σχετικά με τις ελάχιστες προϋποθέσεις για την προαγωγή της κινητικότητας των εργαζομένων μεταξύ των κρατών-μελών με τη βελτίωση της απόκτησης και της διατήρησης δικαιωμάτων συμπληρωματικής συνταξιοδότησης (L128/1 της 30.4.2014)».

Η καταβολή των αναδρομικών αυτών θα αφορά ένστολους, καθηγητές πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ερευνητικών ιδρυμάτων, δικαστές και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, γιατρούς του ΕΣΥ, μουσικούς (από Κρατική Ορχήστρα, Λυρική Σκηνή κ.ο.κ.), όπως επίσης και τους συνταξιούχους των πιο πάνω κλάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Όπως προανήγγειλε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Μέγαρο Μουσικής συνολικά θα διατεθούν περί τα 820 εκατ. ευρώ ως προς τα αναδρομικά των ενστόλων. «Προχωράμε λοιπόν αύριο δια νόμου, στην απόδοση 820 εκατομμυρίων ευρώ από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν εις ότι αφορά τους ένστολους στο σύνολό τους μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη του τρέχοντος έτους. Ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης στο έργο καθενός και καθεμιάς» δήλωσε.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η απόδοση των αναδρομικών είναι «πολιτική επιλογή» και όχι νομική δέσμευση, δεδομένου ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αγνοήσει τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις.

Σχόλια

σχόλια