Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων θα δικαστεί την Παρασκευή 20/01 ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Εναντίον του πρώην προέδρου της ΕΠΟ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδορκία έπειτα από πρόταση από την αντιεισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου για την κατάθεση του πριν από τρία χρόνια, στην συγκεκριμένη υπόθεση, στην οποία είχαν κριθεί ένοχοι ο πρώην πρόεδρος του Ηλυσιακού Θωμάς Μητρόπουλος, ο πρώην ιδιοκτήτης του Αγροτικού Αστέρα Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, ο πρώην ιδιοκτήτης της Αναγέννησης Καρδίτσας Διονύσης Κωτούλας και ο προπονητής Περικλής Αμανατίδης.

Σύμφωνα με την Βιργινία Σακελλαροπούλου, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ απέκρυψε την ύπαρξη του «integrity officer» (υπεύθυνος ακεραιότητας) της Ομοσπονδίας και τις πειθαρχικές αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης το καλοκαίρι του 2011 για τις τιμωρίες της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Ο Σ. Πιλάβιος είχε καταθέσει τον Οκτώβριο του 2015, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, η πρόταση για παραπομπή του σε δίκη έγινε δύο μήνες αργότερα και η υπόθεση οδηγήθηκε απευθείας σε ακροατήριο επειδή πρόκειται για πλημμέλημα.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ υποστηρίζει ότι οι πειθαρχικές ποινές που επιβλήθηκαν από την Επιτροπή  Εφέσεων στην Καβάλα ήταν ευρέως γνωστές γι’ αυτό δεν τις επανέλαβε ενώ για τον «integrity officer» της Ομοσπονδίας υποστηρίζει ότι η πρόσληψη του στην ΕΠΟ έγινε μετά τους αγώνες και δεν είχε γνώση των στοιχείων των φακέλων.