Πανικός επικράτησε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς σε παραλία της Χάγης στην Ολλανδία κατά τη διάρκεια ενός τοπικού εθίμου με φωτιές για την άφιξη του νέου έτους.

Κάτοικοι και επισκέπτες άναψαν εστίες στην παραλία και άρχισαν να χορεύουν και να πίνουν. Λόγω των ενισχυμένων ανέμων οι πυρκαγιές ξέφυγαν από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να κινηθούν απειλητικά προς κατοικίες που βρίσκονταν κατά μήκος της παράκτιας γραμμής. Κάποια στιγμή, μάλιστα, σχηματίστηκαν πύρινοι στρόβιλοι, μεταφέροντας σπίθες και φλεγόμενα κομμάτια ξύλου.

Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή του Σεβενίνγκεν, όπως μετέδωσε το RT. Δεκάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές στην εξωτερική τους όψη και στον περιβάλλοντα χώρο.

Η θερμότητα που αναπτύχθηκε είχε ως αποτέλεσμα να λιώσουν τα πλαστικά μέρη αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας. Όπως είπε, οι συμμετέχοντες δημιούργησαν σωρούς από ξύλα με διάμετρο που ξεπερνούσε τα 35 μέτρα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει λόγω των ανέμων.

Οι πυροσβέστες που έσπευσαν επί τόπου, έδωσαν πολύωρη μάχη με τις φλόγες.