Συγκλονίζει τη Βρετανία ο θάνατος της 9χρονης Σάντι Μπρίστοου, που είχε βραβευτεί σαν η καλύτερη τενίστρια της ηλικίας, από σοβαρή αλλεργική αντίδραση.

Στις 19 Αυγούστου, η 9χρονη είχε πάει εκδρομή με την οικογένειά της στο Κάστρο  Whitstable στο Κεντ, όταν είπε στους γονείς της, Στιούαρτ και Κλερ ότι δεν αισθανόταν καλά.

Οι γονείς της την μετέφεραν άμεσα στο ιατρικό κέντρο της περιοχής, έπειτα διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Queen Elizabeth και τελικά στο St George’s Hospital στο Λονδίνο.

Η μικρή τενίστρια έπαθε αναφυλακτικό σοκ από αλλεργία στα γαλακτοκομικά και πέθανε την επόμενη ημέρα.

Σε online ανάρτησή τους, οι γονείς της Σάντι είπαν ότι το «χαμόγελό της θα λείψει από όλους όσους την ήξεραν και ο μπαμπάς της, Στιούαρτ ξεκίνησε μια διαδικασία συγκέντρωσης χρημάτων στην πλατφόρμα GoFundMe για τη «δημιουργία μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης ή ενός ιδρύματος με στόχο την κατανόηση, την έρευνα και την πρόληψη των αλλεργιών». Έως τώρα έχουν συγκεντρωθεί ήδη 17.000 λίρες.

Μιλώντας στην εφημερίδα Kent Messenger, ο μπαμπάς της Σάντι δήλωσε: «Έπαιζε και ξαφνικά ήρθε και μας είπε ότι δεν ένιωθε καλά. Τρέξαμε στο πιο κοντινό νοσοκομείο. Το αναφυλακτικό σοκ κλείνει τους αεραγωγούς πολύ γρήγορα και η Σάντι δεν ανταποκρίθηκε στη θεραπεία με αδρεναλίνη. Είναι αρκετά σπάνιο και νομίζω ότι ακόμα και η γιατροί έμειναν έκπληκτοι με την ταχύτητα που εκδηλώθηκε».