Συγκλονιστικά ευρήματα αλλάζουν την τοποθεσία θαύματος του Ιησού;

Ένα ψηφιδωτό 1.500 ετών το οποίο απεικονίζει το θαύμα όπου Ιησούς τάισε 5.000 άτομα, ανακαλύφθηκε σε ανασκαφές που έγιναν σε πόλη κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας, ίσως ν’ ανατρέπει τα ως τώρα δεδομένα για το χώρο και την περιοχή, όπου συνέβη το θαύμα.

Η ανακάλυψη μίας καμένης εκκλησίας, στο βόρειο Ισραήλ,στην τοποθεσία Ίπος, οδήγησε τους αρχαιολόγους να ξοδέψουν όλο το καλοκαίρι αναζητώντας ιστορικά στοιχεία.

Μία φωτιά κατέστρεψε την εκκλησία, ωστόσο το ψηφιδωτό δάπεδο έχει διατηρηθεί εκπληκτικά στο πέρασμα των αιώνων.

Η τοποθεσία βρίσκεται στην καρδιά των Αγίων Τόπων και απεικονίζει το θαύμα κατά το οποίο ο Ιησούς έθρεψε 5.0000 άτομα με πέντε ψωμιά και δύο ψάρια.

Μία ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Χάιφα ανακάλυψε την εκκλησία το 2005 αλλά ξεκίνησε τις ανασκαφές το καλοκαίρι.

Μάλιστα σύμφωνα με αυτά τα νέα ευρήματα μπορούν να κάνουν ν’ αναθεωρήσουν την περιοχή όπου έλαβε χώρα το θαύμα.

Σύμφωνα με τον Δρ. Μάικλ Άιζενμπεργκ, «μέχρι σήμερα θεωρούσαμε ότι η τοποθεσίας βρίσκεται στην εκκλησία του Πολλαπλασιασμού κοντά στην Τάμπγκα, στα βορειοδυτικά της θάλασσας της Γαλιλαίας, όμως τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να ήταν κοντά στον Ίπο.

«Σύμφωνα με την απεικόνιση της Καινής Διαθήκης, μόλις τελείωσε το θαύμα ο Ιησούς, διέσχισε σημεία βορειοδυτικά της θάλασσας της Γαλιλαίας στην περιοχή Τάμπγκα, οπότε το θαύμα είναι πιο πιθανό να συνέβη εκεί που ξεκίνησε να διασχίζει την θάλασσα παρά εκεί που σταμάτησε», προσθέτει ο Δρ. Άιζενμπεργκ.

Πηγή: Dailymail

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com