Υλικά

  • 1 κιλό συκωτάκια κότας, χοντροκομμένα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1/3 κ.γ. μπαχάρι
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • 500 γρ. νιόκι πατάτας
  • θυμάρι φρέσκο, για γαρνιτούρα

Για τη σάλτσα κρασιού:

  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ½ φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε τα συκωτάκια κότας και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι και τη ρίγανη.

Ανακατεύουμε με τα χέρια και φροντίζουμε τα μπαχαρικά να πάνε παντού.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.

Αλευρώνουμε ένα-ένα τα συκωτάκια και τα τηγανίζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά, με μία τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στο μεταξύ, βράζουμε τα νιόκι πατάτας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα κρασιού:

Σε ένα καθαρό τηγάνι στραγγίζουμε το ελαιόλαδο, που πριν τηγανίσαμε τα συκωτάκια, περνώντας το από μία λεπτή σήτα.

Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το φύλλο δάφνης και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Αραδιάζουμε στο τηγάνι και τα συκωτάκια και μόλις αρχίσουν να τηγανίζονται , τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, το κόκκινο κρασί και πασπαλίζουμε με τη σκόνη μουστάρδας.

Βράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσουν τα υλικά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με τα νιόκι πατάτας, πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με κλωναράκια φρέσκου θυμαριού.

Σχόλια

σχόλια