Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Την Δευτέρα Συνέντευξη Τύπου για τα εργατικά ατυχήματα

Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ημερίδας για την ασφάλεια των εργαζομένων στους δήμους διοργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα τελευταία χρόνια στους δήμους μετράμε 60 νεκρούς και 70 σοβαρά τραυματίες. Αιτία των εργατικών ατυχημάτων δεν είναι ούτε η «κακιά στιγμή», ούτε η «κακιά ώρα» όπως θέλουν να παρουσιάσουν κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων. Αιτία είναι ότι η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων αποτελούν κόστος, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να το μειώσουν προκειμένου να υπερασπιστούν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αδιαφορώντας ακόμα και για τις ζωές των εργαζομένων.  

Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα. Και την ευθύνη την έχουν η κυβέρνηση και η πλειοψηφία των δημάρχων.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Δεν μπορεί να φεύγουμε για το μεροκάματο και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε στο σπίτι μας, στην οικογένεια μας και τα παιδιά μας. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα πεθάνουμε στο σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου. 

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πήρε τη πρωτοβουλία και διοργανώνει ΗΜΕΡΙΔΑ για την ΥΓΙΕΙΝΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 17:30 στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. Στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ (Χρυσάφη 10 στην Ηλιούπολη)με θέμα:     

Τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους.

Η ημερίδα για την Υγιεινή και Ασφάλεια στους δήμους.»