Πάνω που νομίζαμε ότι τα τηλέφωνά μας είχαν την δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο της Washington ήρθαν να μας διαψεύσουν και να μας δείξουν πώς είναι να φορτίζει ένα τηλέφωνο πραγματικά ασύρματα και χωρίς επαφή.

Αν και προς το παρόν η συσκευή απέχει αρκετά από ένα έτοιμο προϊόν, μας δίνει μία γεύση για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η ασύρματη φόρτιση στο μέλλον.

Το σύστημα που ανέπτυξαν χρησιμοποιεί έναν μεταδότη laser για να παράγει μία δέσμη φωτός πολύ κοντά στην υπέρυθρη ακτινοβολία, που είναι ικανή να προσφέρει έως 2W ενέργειας σε απόσταση μέχρι 4.3 μέτρα σε μια μπαταρία που ήταν συνδεμένη με ένα τηλέφωνο.

Η ασφάλεια ήταν πρωταρχικό μέλημα της ομάδας, για αυτό ανέπτυξαν έναν μηχανισμό ταχείας αντίδρασης που διακόπτει τη λειτουργία του laser εάν ένας άνθρωπος η αντικείμενο περάσει από μπροστά του. Ο τρόπος που το πετυχαίνει είναι χρησιμοποιώντας μια δέσμη από ακτίνες που αγκαλιάζουν το laser και λειτουργούν σαν αισθητήρας κίνησης. Όλα συμβαίνουν γρηγορότερα από οποιαδήποτε κίνηση του ανθρώπινου σώματος με μελλοντικές εκδόσεις να έχουν τη δυνατότητα να είναι ακόμη ταχύτερες.

Όλες οι ακτίνες φωτός που θα εκπέμπονται προφανώς και θα είναι αόρατες στο γυμνό μάτι, απλά φαίνονται κόκκινες για την καλύτερη κατανόηση της τεχνολογίας.