Τάρτα με κρέμα και ροδάκινα της φίλης Areti Trimintziou. Μέλος της Ομάδας μας Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Ευχαριστούμε!

Υλικά

Για Την Βάση

Για Την Κρέμα Πατισερί

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Βήμα 1

Ζυμώνουμε την ζύμη μας, τοποθετούμε σε φόρμα τάρτας ή ταψάκι χαμηλό. Ψήνουμε 20′ στους 180 C τρυπώντας με πιρούνι όλη την επιφάνεια και πλαϊνά για να μη φουσκώσει η ζύμη.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το γάλα με την μισή ζάχαρη ανακατεύοντας, χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους και προσθέτουμε εδώ και το αλεύρι.Αφού ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε αυτά που χτυπήσαμε λίγο λίγο ανακατεύοντας στο γάλα και μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά.

Βήμα 3

Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει. Αφού κρυώσει την χτυπάμε λίγο να αφρατέψει και την στρώνουμε στην βάση της τάρτας.

Βήμα 4

Στρώνουμε τα ροδάκινα μας ή βάζουμε ό,τι άλλο φρούτο μας αρέσει.

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...