Εντυπωσιακά νούφαρα-γίγαντες επανεμφανίστηκαν σε παραπόταμο του ποταμού Παραγουάη, στην ομώνυμη χώρα, αν και θεωρούνταν εξαφανισμένα τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Τα συγκεκριμένα νούφαρα είναι εντυπωσιακά καθώς φτάνουν τα 5 μέτρα πλάτος. Οι ντόπιοι τα λένε συχνά και «νούφαρα του αλιγάτορα», επειδή είναι τόσο μεγάλα σε μέγεθος που θα μπορούσαν να αποτελέσουν καταφύγιο για ένα μικρό αλιγάτορα.

Τα φυτά αυτά παράγουν μεγάλα λευκά λουλούδια που κατά την εποχή της επικονίασης γίνονται και ροζ. Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες τα υδρόβια φυτά είχαν σταδιακά εξαφανιστεί από τον ποταμό λόγω αλόγιστης εκμετάλλευσης της κοίτης του ποταμού αλλά και γιατί οι επισκέπτες τα έπαιρναν σαν ενθύμιο από τα ταξίδια τους.

Η επανεμφάνισή τους, ωστόσο, έχει προσελκύσει και πάλι πλήθος τουριστών στον ποταμό Salado.  Οι επισκέπτες, ντόπιοι και μη, έχουν προειδοποιηθεί να μην συλλέγουν τα φυτά, τα οποία χρησιμεύουν στην παραγωγή ενός ροφήματος, που σύμφωνα με τους ντόπιους, μπορεί να βοηθήσει στα αναπνευστικά προβλήματα.

«Είναι ένα πολύ όμορφο φυσικό θέαμα», ανέφερε ο Antonio Benítez, κάτοικος της περιοχής. «Είναι κάτι που δεν το βλέπεις κάθε μέρα, ούτε καν μια φορά το χρόνο. Νούφαρα μπορεί να συναντήσεις παντού, αλλά σίγουρα όχι τόσα πολλά και όχι τόσο μεγάλα!», συμπλήρωσε ένα ακόμη ντόπιος.

 

Σχόλια

σχόλια