Μετά από χρόνια προετοιμασιών, η ηλεκτρική Porsche Taycan έκανε πρόσφατα μερικές έκτακτες εμφανίσεις σε διάφορα events, όπως στο Goodwood. Η επίσημη πρεμιέρα της αναμένεται στην Φρανκφούρτη, όμως ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τα τεχνικά της χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο, το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί σε αρκετές εκδόσεις, με την ισχύ τους να κυμαίνεται από τους 326 έως και θα ξεπερνά τους 600 ίππους.

Η βασική έκδοση θα έχει μπαταρία των 80 kWh, και θα έχει ισχύ 326 ή 381 ίππους. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς με ένα κιβώτιο με δύο σχέσεις και η τιμή της θα ξεκινά από τις 80.000 ευρώ. Πιο πάνω θα βρίσκεται η Taycan Carrera 4S με μπαταρία των 96 kWh και ισχύ 435 και 490 ίππων και κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Η ισχυρότερη έκδοση θα έχει την ίδια μπαταρία, και ισχύ που αναμένεται να αγγίζει τους 734 ίππους. Το αυτοκίνητο θα διαθέτει αερανάρτηση, σύστημα ανάκτησης ενέργειας ενώ όπως ανακοινώνει η εταιρία η αυτονομία θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα για όλες τις εκδόσεις.