Φωτογραφία: YouTube/VideoFromSpace

Το διαστημικό όχημα Juno μελετά έχει την αποστολή να μελετήσει εις βάθος μεγαλύτερο πλανήτη του Ηλιακού μας Συστήματος, τον αέριο γίγαντα, Δία. Ερευνά τη σύνθεσή του, τη βαρύτητά του, αλλά και το μαγνητικό πεδίο, ώστε οι αστρονόμοι να είναι σε θέση να κατανοήσουν πώς ο τεράστιος πλανήτης έφτασε να δημιουργηθεί.

Συγκεκριμένα, η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) παρουσίασε μερικές φωτογραφίες του πλανήτη Δία, που πραγματικά κόβουν την ανάσα. Σ’ αυτές φαίνεται μια τεράστια μαύρη κηλίδα-μην σας ξεγελά το μικρό της μέγεθος σε σχέση με τον τεράστιο πλανήτη- έχει πάνω κάτω το μέγεθος της Γης, αφού η διάμετρος του γιγαντιαίου «Πατέρα των Θεών» είναι σχεδόν 11 φορές η διάμετρος του «Γαλάζιου Πλανήτη».

​​Η μαύρη κηλίδα εντοπίστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου και στην πραγματικότητα πρόκειται για τη σκιά που δημιουργήθηκε καθώς ο δορυφόρος του Δία, Ιώ, περνούσε ανάμεσα στον Ήλιο και τον αέριο γίγαντα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τέτοιου είδους εκλείψεις δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στον πλανήτη Δία, μιας και σε αντίθεση με τη Γη, διαθέτει στο σύνολο 79 δορυφόρους.