Καλός θα είναι γενικά ο καιρός την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Από το μεσημέρι όμως στα βόρεια και στα ορεινά της κεντρικής χώρας αναμένονται σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Την Πέμπτη, βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στη βορειοανατολική χώρα και τις θερμές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα. Τέλος, την Παρασκευή θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν, την Τετάρτη από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη:

Στην Αττική, ήλιος, μεταβλητοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, αρχικά ηλιοφάνεια και μετά το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 13 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, αρχικά αίθριος καιρός, τοπικές βροχές από το απόγευμα και καταιγίδες το βράδυ. Το θερμόμετρο από 17 έως 32 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα στα ηπειρωτικά το απόγευμα και παροδικές βροχές στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, καλοκαιρία και ο υδράργυρος από 12 έως 32 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, ήλιος και θερμοκρασία έως 29 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, αίθριος καιρός. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 18 έως 29 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια το βράδυ, βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ στα νότια και θερμοκρασία έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, καλός καιρός με παροδικές νεφώσεις τις θερμές ώρες και σποραδικές βροχές στα βόρεια ορεινά. Ο υδράργυρος από 16 έως 35 βαθμούς.

Σχόλια

σχόλια