Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, αλλά γρήγορα αναμένεται βελτίωση. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, τοπικές βροχές θα σημειώνονται κατά διαστήματα στα ανατολικά και βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι την Τετάρτη θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, ενώ από την Πέμπτη θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη:

Στην Αττική, πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες και βελτίωση τις πρωινές ώρες, άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 4 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, βροχές και το πρωί καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Το θερμόμετρο από 9 έως 19 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, σποραδικές βροχές και καταιγίδες με εξασθένηση το απόγευμα, άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση και η θερμοκρασία από 8 έως 21 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση και ο υδράργυρος από 6 έως 22 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, παροδική βροχή με βελτίωση το πρωί και η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, πρόσκαιρες βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι, άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 14 έως 23 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, άνεμοι νοτίων και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες, με βελτίωση από το πρωί. Ο υδράργυρος από 8 έως 22 βαθμούς.