Η ατμοσφαιρική αστάθεια στην ηπειρωτική Ελλάδα, κυρίως τις θερμές ώρες, θα χαρακτηρίζει τον καιρό και το επόμενο τριήμερο. Έτσι, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός.

Οι άνεμοι το επόμενο τριήμερο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια ως 6 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη:

Στην Αττική, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και πιθανή βροχή το απόγευμα. Ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία. Η θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, παροδικά αυξημένη συννεφιά με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Το θερμόμετρο από 14 έως 23 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες και τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Δυτικοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 9 έως 26 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, καλός καιρός και θερμοκρασία έως 24 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 15 έως 25 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ηλιοφάνεια με πρόσκαιρη συννεφιά στα βόρεια, άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με παροδικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Ο υδράργυρος από 11 έως 26 βαθμούς.

Σχόλια

σχόλια