Τοπικές νεφώσεις αναμένονται την Τετάρτη στα δυτικά και βόρεια με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά, ενώ την Πέμπτη τοπικές βροχές θα έχουμε στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Τέλος την Παρασκευή σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

Οι άνεμοι το επόμενο τριήμερο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη:

Στην Αττική, γενικά αίθριος καιρός, άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 και στα δυτικά ως 6 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες και σποραδικές βροχές στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρη συννεφιά το απόγευμα και το θερμόμετρο από 21 έως 33 βαθμούς.

Στην  Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες και σποραδικές βροχές στα βόρεια και στα υπόλοιπα ορεινά. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, ηλιοφάνεια με πρόσκαιρη συννεφιά και ο υδράργυρος από 17 έως 35 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, καλός καιρός και θερμοκρασία έως 31 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες αίθριος καιρός, άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 23 έως 33 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ηλιοφάνεια, άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Ο υδράργυρος από 21 έως 36 βαθμούς.