Την απόδοση μομφής σε βάρος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, και των δύο βουλευτών του κόμματος, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, εισηγείται στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Η μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά είναι διαδικασία η οποία κινείται σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις και περιγράφεται στον Κανονισμό της Βουλής(άρθρο 80). Την απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια την προσεχή Τετάρτη. Ο Κανονισμός δίνει τη δυνατότητα στους βουλευτές στους οποίους αποδίδεται μομφή να δώσουν εξηγήσεις για τη στάση τους.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, αν και είχαν κληθεί για εξηγήσεις, δεν παρέστησαν ούτε ο γγ της Χρυσής Αυγής ούτε οι δύο βουλευτές.Ωστόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος απέστειλαν υπομνήματα. Υπόμνημα δεν απέστειλε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Η «επίθεση» του Ηλία Κασιδιάρη στον Μουσταφά

Το «θερμό» επεισόδιο σημειώθηκε την προηγούμενη Τρίτη όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, απαίτησε με φωνές να αποχωρήσει από την αίθουσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

«Θερμό» επεισόδιο στην Βουλή με χρυσαυγίτες βουλευτές

«Να βγει έξω ο πράκτορας. Να αποχωρήσει ο Τούρκος», φώναζε ο βουλευτής της Χ.Α., προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των υπολοίπων βουλευτών.

«Κάνεις ό,τι κάνουν οι Τούρκοι, λες ό,τι λέει ο Ερντογάν», είπε ο Νίκος Κοτζιάς, ενώ από τη ΝΔ ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε τον χρυσαυγίτη βουλευτή ότι «παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας».

Η ένταση που προκλήθηκε στην αίθουσα προκάλεσε μάλιστα την παρέμβαση της φρουράς της Βουλής, ενώ η συνεδρίαση διακόπηκε προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Σχόλια

σχόλια