Εκτός από το περίφημο Necker Island στην Καραϊβική, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της Virgin, Richard Branson, τυγχάνει να έχει στην κατοχή του ένα ακόμη ιδιωτικό νησί.

Στο Makepeace Island, που βρίσκεται εντός ενός φιόρδ στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας, ο Branson, πρόσφατα, αναβάθμισε τις εγκαταστάσεις του για να είναι έτοιμο το νησί να υποδεχθεί επιφανείς (τι άλλο;) επισκέπτες, αφού μιλάμε για έναν εξαιρετικά πολυτελή προορισμό που δεν απευθύνεται στους πολλούς.

Ο Branson αγόρασε το συγκεκριμένο μέρος το 2009 και το χρησιμοποιούσε σαν καταφύγιο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Από το 2011 και έπειτα έχει υποβληθεί σε σειρά εργασιών προκειμένου να διαμορφωθεί σε δελεαστικό και για τους ταξιδιώτες προορισμό.

Στο μικρό νησί, υπάρχoυν τρεις βίλες εξωτικού στυλ που παρέχουν όλες τις απαραίτητες ανέσεις στον high-end ταξιδιώτη και μπορούν συνολικά να φιλοξενήσουν μέχρι 22 επισκέπτες. Κάποιος, συναντά επίσης ένα εξαιρετικό εστιατόριο που χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον τοπικά προϊόντα της γύρω περιοχής, ενώ ο κάθε φιλοξενούμενος έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τον δικό του προσωπικό σεφ.  Εκτός από τις βίλες, στο Makepeace Island υπάρχουν ακόμη ένα πλωτό κτίριο, ένα πολύ μεγάλο μπαρ, θερινός κινηματογράφος, ένα κέντρο ευεξίας και σπα καθώς και πισίνες.

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα μετακίνησης με μικρά βαρκάκια, ώστε κάποιος να έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει και τα γειτονικά νησιά και παραλίες.

Οι τιμές για μία νύχτα στο Makepeace Island ξεκινούν από τα €8.000/διανυκτέρευση, με ελάχιστη διαμονή τα 3 βράδια. Οι κρατήσεις μπορούν να γίνουν μέχρι και σε ομάδες των 8 ατόμων και στην τιμή συμπεριλαμβάνονται όλες οι παροχές: φαγητό, δραστηριότητες, ακόμη και η μεταφορά με λιμουζίνα από το αεροδρόμιο του Μπρίσμπεϊν μέχρι το σημείο όπου ο επισκέπτης θα πάρει ελικόπτερο ή σκάφος για τη μεταφορά του στο νησί.

Στο δεύτερο βίντεο το Necker Island, το πρώτο νησί του Branson: