Ο θρυλικός Godzilla θα γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακός σε εμφάνιση και επιδόσεις καθώς οι άνθρωποι της Nissan σκοπεύουν να κάνουν το νέο GT-R το ταχύτερο sports car στον πλανήτη.

Σε συνέντευξη του στο Autocar στο πλαίσιο του Goodwood Festival of Speed ο αρχισχεδιαστής της Nissan, Alfonso Albaisa, τόνισε πως στόχος της εταιρίας είναι η επόμενη γενιά του GT-R δεν θα είναι απλώς ικανότερη από την παρούσα αλλά θα είναι το ταχύτερο sports car σε όλο τον κόσμο.

GT-R50: Ένα μοναδικό πρωτότυπο… 720 ίππων! (φωτο+βίντεο)

Ο Albaisa σημείωσε πως η επόμενη γενιά δεν θα βασίζεται στο GT-R50 που εμφανίστηκε στο Goodwood, αλλά θα είναι κάτι σημαντικά πιο ιδιαίτερο αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι πολύ πιθανό να δανείζεται αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο Nissan 2020 Vision Gran Turismo. Ωστόσο ο υπεύθυνος σχεδιασμού της ιαπωνικής εταιρίας έκανε σαφές πως ακόμα είναι αρκετά νωρίς για να διαμορφώσουμε μια εικόνα του επόμενου GT-R καθώς ακόμα και ο ίδιος αναθεωρεί σχεδόν σε καθημερινή βάση τα σχέδια που έχουν δημιουργηθεί έως τώρα.

Nissan Concept 2020 Vision Gran TurismoΩστόσο τόνισε πως η μεγαλύτερη πρόκληση αφορά τους μηχανικούς ώστε το νέο GT-R να είναι αντάξιο των προσδοκιών. Πάντως αν και είναι πιθανό το σενάριο ενσωμάτωσης κάποιου είδους εξηλεκτρισμού στην μονάδα ισχύος, κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμα σίγουρο. Το σίγουρο είναι πως οι άνθρωποι της Nissan θα κάνουν τα πάντα ώστε το νέο GT-R να ταράξει για τα καλά τα νερά των super car όταν θα παρουσιαστεί. Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Διαβάστε επίσης:

«Godzilla»: Το απρόσμενο δώρο που έκανε Ιάπωνας στην αστυνομία (φωτο+βίντεο)

Σχόλια

σχόλια