Εδώ παρατηρούμε πως το μαγικό τετράγωνο του Κρόνου … «όλως τυχαίως» βρίσκεται πάνω στη χελώνα του Feng shui.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά…

Ο Κρόνος είναι μια ελληνική μυθολογική θεότητα η οποία εμπεριέχει βαθύτατους συμβολισμούς του περιβάλλοντος που ζούμε, του πλανήτη Γη και προφανώς του Σύμπαντος.

Ο Κρόνος «κατάπινε» τα παιδιά του, δεν τα «έτρωγε» όπως πολύς κόσμος έχει στο μυαλό του.

Ο όρος «κατάπινε» και όχι «έτρωγε» επιβεβαιώνεται από την ίδια την Μυθολογία, διότι τα παιδιά του, ξεπήδησαν από το στόμα του αρτιμελή, όταν τον ανάγκασε ο Δίας ναπιει το μαγικό βοτάνι που είχε φτιάξει η Μήτιδα.

Έτσι ξεδιπλώνεται ο συμβολισμός του εγκλωβισμού της ενέργειας, με σκοπό την δημιουργία της ύλης και της μορφής.

Η ύλη έχει διαστάσεις : μήκος, πλάτος, ύψος.
Ο ορισμός της ύλης είναι : εγκλωβισμένη ενέργεια μέσα σε κενά αέρος.

Αυτές τις υλικές διαστάσεις συμβολίζει ο Κρόνος, συν επιπλέον τη διάσταση του Χρόνου, λόγω του ότι, αντιλαμβανόμαστε τον χρόνο ως παρατηρητές μέσα από τις διαφοροποιήσεις , τις αλλοιώσεις ή την παραγωγή της ύλης.

Τι είναι τα Μαγικά Τετράγωνα;

Μαγικά τετράγωνα έχουν όλοι οι πλανήτες και καθένα από αυτά παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, εφόσον όπως και αν προσθέσουμε τους αριθμούς, οριζόντια, κάθετα ή διαγώνια, μας δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα.
Υπάρχει το μαγικό τετράγωνο του Κρόνου όπως φαίνεται στην πρώτη εικόνα ( πάνω στη χελώνα ), το οποίο είναι και το πιο απλό 3 Χ 3.

Το μαγικό Τετράγωνο του Δία 4 Χ 4 κ.ο.κ μέχρι το Μαγικό τετράγωνο της Σελήνης 9 Χ 9.
(Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τους συνδέσμους που βρίσκονται στις λέξεις με το κόκκινο χρώμα.)

Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν τα μαγικά τετράγωνα των πλανητών για να φτιάξουν φυλαχτά, τα λεγόμενα  Talisman.

Παρατηρούμε λοιπόν πως το συγκεκριμένο Μαγικό Τετράγωνο του Κρόνου, το οποίο ανήκει στον πλανήτη ο οποίος συμβολίζει την ύλη, χρησιμοποιείται από μια τεχνική χωροθετική όπως το Feng Shui.

Εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα :

Τυχαίο το γεγονός πως το Feng Shui, είναι αρχαία κινέζικη τεχνική ανεύρεσης χώρου με καλή ενέργεια;

Τυχαίο πως δύο διαφορετικοί πολιτισμοί με διαφορετική προσέγγιση της ενέργειας και διαφορετική φιλοσοφία, προσεγγίζουν την έννοια της ύλης με αριθμούς και κατευθύνσεις (Βορράς, Νότος, Ανατολή Δύση ) σύμφωνα με τον Μαγνητικό Βορρά;

Σίγουρα τίποτα δεν είναι τυχαίο, ενώ αποτελούν τροφή για σκέψη, συνειρμούς και κατανόηση πολλών θεμάτων που αφορούν τόσο στον πλανήτη Κρόνο, όσο και των ενεργειών της ύλης στην καθημερινότητα αλλά και στη ζωή μας γενικά.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα στοιχεία και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Η δική μου σκέψη και προσέγγιση, πάντα μέσα από τα σύμβολα και τη σημασία τους, έχει να κάνει περισσότερο με την κατεύθυνση που μας δείχνει να κοιτάμε, να δρούμε ή ακόμα και  να αδρανούμε, να σωπαίνουμε ή να δημιουργούμε.

Κάθε φορά μπορεί να είναι μια διαφορετική κατεύθυνση ανάλογα με τον χωροχρόνο που βρισκόμαστε.

Από την Ελίνα Βατικιώτη