Είχαμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια να δείχνει η κρατική τηλεόραση τις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό δε θα ισχύσει, όμως, για το Euro 2020!

Η ΕΡΤ εφαρμόζει μία αρκετά σφιχτή οικονομική πολιτική. Αυτό φάνηκε και στις διαπραγματεύσεις της με τη Super League 1 και 2. Έχασε εμπορικές ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Άρης, αφού δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Κάπως έτσι, λοιπόν, χάνει και το Euro 2020. Η συγκεκριμένη διοργάνωση (από την οποία θα απουσιάζει η Εθνική Ελλάδας) θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ1!

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Τζώρτζη Ποφάντη. Το βράδυ της Τρίτης (10/9) παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα του καναλιού και μέσα σε όλα ο διευθυντής προγράμματος πέταξε τη… βόμβα! Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του ως ποδοσφαιρόφιλος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΑΝΤ1 επιχειρεί να πάρει μεγάλη διοργάνωση. Είχε προσπαθήσει και για το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 δίχως επιτυχία. Τότε είχε προσφέρει περίπου 9.000.000 ευρώ με την ΕΡΤ να δίνει 10.500.000 ευρώ.

Τέλος, για το Euro 2020 η αρμόδια εταιρεία ζήτησε για τα τηλεοπτικά δικαιώματα το ποσό των 8.500.000 ευρώ. Η ΕΡΤ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και έκανε πίσω. Η πρόταση του ΑΝΤ1 ήταν κάπου εκεί και οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε όλα.