Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα επηρεάσουν πρόσκαιρα τη χώρα την Τρίτη, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ηπειρωτικά ορεινά. Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα θα σταματήσουν, ενώ την Πέμπτη κακοκαιρία θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς βόρεια ημιορεινά τμήματα.

Οι άνεμοι την Τρίτη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση και στροφή, από την Τετάρτη στα δυτικά και την Πέμπτη σε όλη τη χώρα, σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τρίτη και άνοδο στα νότια την Πέμπτη.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη:

Στην Αττική, πρόσκαιρες βροχές και πιθανή καταιγίδα το μεσημέρι, άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές και χιόνι στα ορεινά κυρίως στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από μείον 3 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ήλιος με λίγα σύννεφα και το θερμόμετρο από 3 έως 10 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικά αυξημένη συννεφιά με παροδικές βροχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 1 έως 14 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές ή καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 4 έως 14 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, παροδικές βροχές και η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 11 έως 17 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες, άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ στα νότια και η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές, πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας και χιόνια κυρίως στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 2 έως 12 βαθμούς.