Περιορίζεται το επόμενο τριήμερο η ατμοσφαιρική αστάθεια με αποτέλεσμα σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες να σημειώνονται κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, αλλά και να υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο την Τρίτη ως 7 μποφόρ με εξασθένηση.

Τέλος, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη:

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και πιθανότητα βροχής ως το μεσημέρι, βόρειοι άνεμοι 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή όμβρους κυρίως το απόγευμα στα ορεινά και το θερμόμετρο από 9 έως 16 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ηλιοφάνεια με πρόσκαιρη συννεφιά και τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα το απόγευμα, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς.

Στην Πάτρα, ήλιος με παροδικές νεφώσεις και πιθανή βροχή το απόγευμα.

Στην Πελοπόννησο, τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες τις θερμές κυρίως ώρες. Ο υδράργυρος από 5 έως 19 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, ήλιος με παροδική συννεφιά και η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

Στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 11 έως 18 βαθμούς.

Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις ως το μεσημέρι, άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 7 έως 19 βαθμούς.