Με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια θα κυλήσει ο καιρός την Τρίτη (και σταδιακή βελτίωση), ενώ την Τετάρτη αναμένεται βελτίωση και την Πέμπτη θα επικρατήσει καλοκαιρία.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη:

Στην Αττική, πρόσκαιρη συννεφιά με τοπικές βροχές και πιθανή καταιγίδα, βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές νεφώσεις και στη Μακεδονία βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους. Η θερμοκρασία από 17 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, τοπικές βροχές και καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Το θερμόμετρο από 20 έως 31 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα ορεινά, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, παροδική συννεφιά με σποραδικές βροχές και καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Ο υδράργυρος από 15 έως 32 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, βροχές, σποραδικές καταιγίδες και η θερμοκρασία έως 28 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 23 έως 29 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ήλιος και βαθμιαία νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες από το απόγευμα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και το πρωί καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Ο υδράργυρος από 19 έως 32 βαθμούς.